10 apr. 2012

Kappadocia? - Piemel!

Eén van de favoriete plekjes in Turkije is natuurlijk Kappadocië (meerdere schrijfwijzen zijn mogelijk). Dat geldt alleen voor de lente en de zomer trouwens, in de winter kan het hier -25 graden vriezen! Dan zijn de zandstenen sculpturen, huizen en daken met een dik pak sneeuw bedekt. Er wonen dan nog maar weinig mensen in die holen, je kijkt wel uit, veel te koud. Liever naar Thailand zoals onze gastheer deed.
Bovendien laat het plafond los, en raakt je bed bezaaid met gruis. Enfin, wat hebben wij er gedaan? Niet heel veel. We zijn Göreme Village doorgelopen, met een audiotour (cassettebandje rond je nek). Er was niet veel van te horen, de meeste grotten (waar zich meestal een mini-kerkje in bevond) waren afgesloten. Wat een tegenvaller. Die dag begon het ook nog eens donker, koud en regenachtig te worden.
Het leukste was wel dat we Mary en Pete (www.twoonfourwheels.com) tegen kwamen. We hadden ze al eerder zien fietsen. Die twee kanjers zijn onder weg met hun twee fietsen met Brookszadels van Guernsey naar god mag weten waar. In ieder geval willen ze nooit meer terug (zei hij). Wij hadden nog nooit mensen van dat kleine eiland (65.000 inwoners) ontmoet, en al helemaal niet op de fiets. Dat is nog meer hardcore dan wij al doen. In Kappedocië kunnen ze even een douche nemen en hun blaren met vaseline insmeren. Onder weg denken ze na over nieuwe kunstprojecten. Pete fotografeert flessen die langs de weg liggen. Gezien de kleur van de vloeistof die hierin zit, gaat het om liters pis, die door chauffeurs die niet kunnen stoppen voor een sanitair onderhoud, de ruimte in worden geslingerd.
Na een aantal biertjes, sterke verhalen en veel cynische humor viel het toch zwaar om die twee vaarwel te zeggen. Wie weet kruisen onze paden elkaar nog. Immers, fietsers en motorrijders hebben best veel gemeen. Al was het alleen al twee wielen en na een dag rijden.... Zadelpijn!

Dit zie je vanuit ons 'hol' 

Hier komt het licht vanonderen

De oudste vrucht ter wereld laat zich maar moeilijk persen.

Suffe audiotour - Lisan  kan haar lol niet op. 

Effe en tukkie doen. Het toeristenseizoen is pas net geopend...

Would you like your clothes to smell like camel forever?

Dansende Derwisch

Panorama van Göreme

Hand made

Turkse Easy Riders

Reisvoorbereidingen in volle gang

Daar hoort ook het testen van de tent bij.


Bedden genoeg

Piemel!

Deze knarse baas brak mijn wandelstok in twee en stopte die in zijn Chai-machine. 

Deze staan in de 'Love Valley' - Grappig hè?

Effe kijken. Wie zit er in dat holletje?

Pete, Lisan, Mary en Omar.
Strike a pose!


2 opmerkingen:

 1. Hey you two!!!!!
  Great to see your blog!....we really need to learn some Dutch quickly though to fully appreciate it!!
  Hope the camping going well, I guess you are well into Iran now, we are attempting to get Iranian visas after all here in Trabzon. Fingers crossed. Perhaps we will see you sooner than we thought!! Who knows!
  Keep safe and big hugs, Mary and Pete xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kapadi, kapada, kapadocia?
  Wat een prachtige omgeving! En wat maken jullie toch weer mee. Ik had zo mijn eigen (lang niet zo spannende) avonturen met een fiets die bij elke bocht een onderdeel verloor. Vandaag maar eens naar de fietsenmaker geweest: dat wordt een dure grap meneer. Tsja. De wandeling ernaartoe was super: tussen de schaapjes! En die zijn natuurlijk het liefste wat er is.
  En dit fietsleed is natuurlijk niets vergeleken met de driedelige soap die je moet opvoeren om een visum te krijgen, of en prachtige twee-akter om de douane te overtuigen van je goede bedoelingen.

  Jullie zullen toch inmiddels wel in de gebieden belanden waar internet af en toe heel ver weg is, wat uiteindelijk natuurlijk ook een zegening is. Alleen dan zien wij wel minder fallische foto's van Roemer, of een Lisan in trance met een cassettebandje in een wild landschap. Geniaal zo'n audiotoer!. Een hele toer.

  En geniet er maar van, hier mis je niks. Waarschijnlijk mogen we weer gaan stemmen, er wordt niet veel meer gedoogd. Maar ja, jullie kunnen misschien stemmen per postduif, of in mijn fantasie: het vliegende schaap!

  Ik kan niet wachten tot er weer een update is, en wens jullie een super vervolg!!

  BeantwoordenVerwijderen