24 mrt. 2012

't Is voorjaar in Kroatië!

Kroatië...Wij waren er allebei nog nooit geweest maar vonden het erg de moeite waard.Vooral de route langs de kust van Zadar tot Makarska ( z'on 500 km ). Azuurblauw water, veel rotspartijen en olijfbomen.Jammer dat het toeristenseizoen pas in Juni / Juli begint, want daardoor zat vrijwel alles dicht. Het eerste verblijf in een plaatsje genaamd Crikvenice was in een soort hotel dat het hele jaar open is om arbeiders te laten slapen.. En wat gekke toeristen zoals wij. Daarna kwamen we in Biograd aan waar een oudere dame ons een kamer ( tegen betaling ) aanbood.. Dit hebben we dan ook maar aangenomen bij gebrek aan beter. Daarna twee dagen in een soort appartement geslapen in de plaats Makarska. Een hele mooie kustplaats maar ook hier waren we bijna de enige toeristen.Wat ons vooral opviel, was de 'rare' blikken wanneer ze naar onze grove Meindl bergschoenen keken.. Tja, we kunnen nou eenmaal weinig meenemen..

Hier een klein plaatjesboek van wat afgelopen dagen:

View on Crikvenice, what's in the name?

Couscous is fantastisch om op een hotelkamer te maken. Voorals als je een warmwaterkrul bij je hebt. Olijven en feta toevoegen, rauwe paprika en een snufje zout. Mmmm... O ja, een lokaal wijntje om de zooi mee weg te spoelen ;-D

Da's genieten. Was ein Gesmäck und GenüSS!

De achtergebleven helft van Biogard zet zich in bij het jaarlijks onderhoud. Bijvoorbeeld het schilderen van alle stoelen.

Die domme benzinepomp van Olaf S. (TCN) die ik ooit eens met het oog op verbetering gekocht heb, gaat er nu toch echt uit. So long brother! Wij hebben hier overigens haast mee. Roemer brak de douchkop en omdat het verkalkte model '60 ruimschoots aan vervanging toe was, wilde hij het niet zeggen. Weldra zou de oude heks waar wij verbleven erachter komen. Dus moesten wij ons snel uit de voeten, ahja wielen maken! De angst zat er goed in. Bij de supermarkt waar wij voor een ontbijtje stopten, zagen we overal de schim van deze feeks!

Misschien is dit wel het mooiste plaatje van het oude Piratenstadje Makarska. Helaas was het Schelpenmuseum gesloten. Wegens piraterij. Weg schelpen haha! 

Wij hebben nog nooit zo'n closet gezien. Inventiviteit van de bovenste plank! Ahum, WC-bril...

Wie is toch die man? Een postum eerbetoon?

Klik op de foto. Dit is een panoramafoto van Makarska. De 'dude' links is niet de burgemeester zo hebben wij ons laten vertellen maar is Petrus... 

Hier hoeven wij niks aan toe te voegen. Ongelofelijk hoeveel mensen er met sloten rondlopen om willekeurig op te hangen aan bruggen, hekken of zoals hier aan een ketting voor een oude haven. Het geluk is met u!

Leuke zitjes. Met een verhaal. 

De Makarska Rivièra met een glip van hoe de wegen daar zijn. Zwieren door het landschap. Vooral op de motor is het  dansen door Serpenta's geblazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten